JORNADA SOBRE: TRASTORN DEL DESENVOLUPAMENT DEL LLENGUATGE (TDL)

El passat 15 de juny es va celebrar la primera Jornada sobre TDL (trastorn en el desenvolupament del llenguatge) a les instal·lacions del CDIAP del Bages.

Degut a la complexitat que suposa el diagnòstic del TDL, el CSMIJ i  el CDIAP vam veure la necessitat de trobar-nos per poder ampliar coneixements sobre aquest trastorn i ho vam fer extensiu a la resta d’entitats i serveis de la comarca del Bages que atenen els infants amb aquesta alteració en el llenguatge: CREDA, EAP i FUB.

Els docents que es van convidar per aquesta Jornada van ser l’equip d’investigació de la UAB , Alfonso Igualada, Rosana Mari, Nadia Ahufinger, Laura Feliu, encapçalat pel psicopedagog i doctor en ciència cognitiva i llenguatge, Llorenç Andreu.

Vam parlar dels subtipus i comorbiditat del TDL, com el podem detectar precoçment i com el podem avaluar. També es va parlar del diagnòstic diferencial entre TDL i TEA.

La jornada va ser molt enriquidora per totes les participants i es va poder generar un debat sobre el que actualment ens preocupa i com ho podem treballar. També van sorgir les ganes de trobar la manera de fer més treball en xarxa i estar més comunicats entre nosaltres.

Vam constatar que a tots els serveis estem sobresaturats, i això també dificulta la nostra feina.

Han sigut unes jornades per aprendre, reflexionar i visualitzar les ganes que totes tenim de fer bé la nostra feina i trobar recursos que ens permetin seguir creixent.